Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

προβολη ταινιας

1 σχόλιο:

  1. Ο Tod Browning άφησε νωρίς το σπίτι του για να ακολουθήσει το τσίρκο. Το πρώτο του νούμερο, ‘ το υπνωτισμένο ζωντανό πτώμα’ ήταν να θάβεται ζωντανός για το περίεργο κοινό. Από το 1915 μπήκε στην βιομηχανία του βωβού κινηματογράφου και σημείωσε πολλές αποτυχίες. Γνώρισε και συνεργάστηκε με τον Griffith, το ‘τέρας’ του κλασικού αμερικάνικου και σημείωσε την πρώτη επιτυχία όταν συνεργάστηκε με τον εγγαστρίμυθο κτηνίατρο Lon Chaney. Στην ταινία “the Unholy Three, εκτός από τον εγγαστρίμυθο πρωταγωνιστούν ένας νάνος και ένας σούπερ-δυνατός. Διαφεύγουν την αιχμαλωσίας τους ως αξιοπερίεργα θεάματα και μεταμφιεσμένοι, ανοίγουν ένα μαγαζί με πουλιά και επιτελούν μια σειρά από εγκλήματα.
    Η ταινία τον καθιέρωσε ως σκηνοθέτη του τρόμου και του μαύρου καρναβαλιού.
    Το 1931 θα γυρίσει το “The Dracula” με τον Bella Lugosi.
    Μετά το “The Freaks” οι ηθικολόγοι που ενώ δήλωναν την συμπάθεια τους στα τέρατα δεν άντεχαν στην θεά τους τον απομόνωσαν ως εκκεντρικό και η ταινία ήταν παταγώδης αποτυχία, όπως και οι επόμενες ταινίες του. Σήμερα η ταινία θεωρείται μια από τις πιο cult ταινίες τρόμου.
    Οι ηθοποιοί στο “The Freaks” γίνονται “τέρατα” μόνο όταν διακόπτουν τα νούμερα τους και αναλαμβάνουν δράση για εκδίκηση στο όνομα της κοινότητας. Γιατί το να είσαι τέρας δεν είναι έγκλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή